Predstava, ples i vesela balonijada

Završetak školske i odgojne predškolske godine za djecu s teškoćama u razvoju koja su članovi Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije obilježen je zadnjeg dana škole gostovanjem Dječjeg kazališta „Šareni svijet“ koji je za 15-ak članova Udruge održao kratku dječju predstavu, plesni program i veselu balonijadu. 

sareni svijet2
To je samo jedna od dodatnih aktivnosti i sadržaja koje je udruga isfinancirala u sklopu projekta „Za bolji početak“ koji će se uz financijsku potporu Unicefa provoditi tijekom ljeta u Udruzi. Projekt “Za bolji početak” dio je obuhvatnog UNICEF- ovog programa i akcije pod nazivom: Igraj za naše boje – naša zajednica za najmlađe čiji je cilj da svako dijete u zajednici dobije priliku ispuniti svoje potencijale i životne snove. Program se realizira u skladu s ciljevima partnerstva UNICEF-a i Vlade RH za period 2012. – 2016. te u okviru planiranih aktivnosti dvogodišnjeg radnog plana. Nositelj projekta je Udruga MI iz Splita, a koordinatorica za Sisačko-moslavačku županiju je Palma Miličević. 

U sklopu projektnih aktivnosti koje je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nazvala ZA OSMIJEH NA LICU i dobila za njihovo provođenje 20.000 kn već idućeg ponedjeljka 22.lipnja organizirano se ide u posjet Zološkom vrtu u Zagreb, a dan poslije, u utorak, 23.lipnja u goste najmlađim članovima dolazi veseli klaun JOZO BOZO. 

Veći dio dobivenih sredstava koristit će se za kupnju opreme i materijala za kvalitetnije i sadržajnije provođenje grupnih aktivnosti u sklopu skraćenog dnevnog boravka i igraonica koje će se odvijati tijekom ljeta. 

Partner u ovom projektu nam je susjedna i prijateljska OŠ Mate Lovraka s kojom ćemo ovih dana precizirati i dogovoriti korištenje njihove dvorane za sportske aktivnosti tijekom ljeta. Naime, isfinancirali smo kupnju opreme za slaganje svojevrsnog motoričkog poligona gdje ćemo djeci s teškoćama u razvoju pomoći u dodatnom razvoju, rehabilitaciji i savladavanju različitih senzomotoričkih iskustava. Također ćemo iskoristiti i naše dječje igralište za navedene aktivnosti, a dodatno smo kroz ovaj projekt isfinancirali kupnju trampolina, pješčanika i razmišljamo još o malom bazenu. Dio sredstava osiguran je i za hortikulturne aktivnost gdje smo s najmlađim članovima već kupnjom sadnica i tegli ukrasili vanjski prostor Udruge.

Rehabilitacijske, zabavne, rekreativne grupne i individualne aktivnosti provodite će se u Maloj kući neprekidno tijekom ljeta tako da će najmlađim članovim udruge kontinuirano biti dostupne usluge radne terapije, fizioterapije, patronaže, skraćenog dnevnog boravka, program Male škole i pojačane grupne igraonice i kreativne radionice. Ovih dana Udruga će uputiti i dopis gradovima i općinama za financiranje ljetovanja za članove koji žive u njihovim sredinama, a u planu je odlazak na 10 dana u Rovinj u razdoblju od 13. do 23.kolovoza 2015.g.

sareni svijet3

baner udruga A4

baner mogucnostiA4

mala kuca donacije

Podržite rad Udruge osoba s invaliditetom uplatom na žiro račun naše udruge.

 

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Mala kuća

Centralno mjesto okupljanja djece s teškoćama u razvoju u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Napomena: Imamo potrebnu opremu i educirane djelatnike za rad s djecom.

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.