Stepenicama do krova za Inkluzivnu farmu

U subotu 14. prosinca 2019. godine s početkom od 4:00 h u zgradi Zagrepčanke na adresi Savska 41, Zagreb, započet će sportsko – humanitarna inicijativa naziva Stairway to roof. Panda će u zgradi Zagrepčanke odraditi disciplinu Everesting: 107 uspona, 25 katova, 52430 stepenica. Cilj ‘Stairway to roof’ je skupiti sredstva za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije kojima će se financirati krov njihove inkluzivne farme. Farma je zamišljena kao Centar za boravak i neovisno življenje djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Read more ...

Nastavlja se program Male škole i pomoći u učenju za djecu s TUR

mzo mala škola

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kontinuirano Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije od 2012. godine odobrava novčana sredstva kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih.  Za ovu školsku godinu 2019./2020. riječ je o projektu „Glas za svaku djecu – gledaj, slušaj i uči“ u vrijednosti 122.266,67 kn kojim se nastavlja program male škole i pomoći u učenju za djecu s teškoćama u razvoju i radna terapija s naglaskom na korištenje asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije, kao i edukativno-suportne radionice i igraonice kod partnera projekta: Dječjih vrtića Sisak Stari i Sisak Novi u Sisku, Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji i OŠ Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici.

Read more ...

Prva inkluzivna predstava UOSI SMŽ

predstava

Petrinjski diletantski susreti“ koji okupljaju kazališne glumce amatere, doživjeli su u petak, 8.studenoga 2019. svoje četvrto izdanje. Prije četiri godine, ovu tradiciju koja u Petrinji datira još iz 19. stoljeća, ponovno su oživjeli POU Hrvatski dom i FA „Petrinjčica“, a u organizaciji ovogodišnjih „Petrinjskih diletantskih susreta“ pridružila im se i Udruga „Đeram“ iz Dragotinaca. Najveći pljesak dobili su članovi UOSI SMŽ za predstavu "Naš veseli vrt". 

Read more ...

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

We have 141 guests and no members online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok