U srednjim školama govorimo o društvu jednakih mogućnosti

Predavanjem na temu „Osobitosti komunikacije s osobama umanjenih komunikacijskih mogućnosti“  u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nastavljen je program promicanja volonterizma i senzibilizacije mladih osoba urednog zdravstvenog razvoja-učenika srednjih škola na području Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o projektnim aktivnostima u sklopu programa „Mogućnosti – a ne ograničenja!“ kojeg provodi UOSI SMŽ, a financira ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz Natječaj za projekte Udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017.

Partneri su srednje škole u Novskoj, Sisku i Topuskom, a program pod nazivom „Moj doprinos društvu jednakih mogućnosti“ osmislila je i provodi dr.sc. Daša Poredoš Lavor. Do kraja školske godine učenici srednjih škola biti će informirani o osobitostima života i pravima osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu, o vrstama invaliditeta i specifičnom pristupu osobama s invaliditetom i o njihovom pravu na život u zajednici. Edukativnim predavanjima i pristupima učenicima srednjih škola želimo postići i pomoći im u stjecanju novih specifičnih znanja i vještina značajnih za konkretne profesije koje će se u svom budućem radu i djelovanju susretati s osobama s invaliditetom, ali im i predstaviti mogućnosti njihovog uključivanja u volonterski rad udruga u lokalnoj zajednici.

Tijekom prošle školske godine u sklopu programa Nova znanja imam i volontiram kojeg je provodila dr.sc. Daša Poredoš Lavor i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije bilo je obuhvaćeno 533 učenika iz 7 srednjih škola iz Siska, Petrinje, Novske i Topuskog. Susreti u školi bili su odlično prihvaćeni od strane učenika, predstavnika sltručne službe, nastavnika i ravnatelja.  Stoga se projektne aktivnosti  nastavljaju i ove školske godine jer su upravo redstavnici škola uočili potrebu za ovakvim oblikom rada, te iskazali interes za nastavkom suradnje.

Sa srednjim školama u Topuskom, Novskoj te Strukovnom školom i Srednjom školom Viktorovac iz Siska potpisana su partnerstva za sudjelovanje u projektu, ali i ravnatelji drugih srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji slobodni su javiti se Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ukoliko žele iste sadržaje i za učenike svojih škola.

 16506837 1036137033157640 1501008712 n

baner udruga A4

baner mogucnostiA4

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Korisno je znati...

Pravobranitelj/ica za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj štiti, prati i promiče prava i interese osoba s invaliditetom na temelju Ustava Republike Hrvatske, međunarodnih ugovora i zakona.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok