P.U.Z.L.A. RODITELJSTVA

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u sklopu poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu potpisala je sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade projekt P.U.Z.L.A. roditeljstva vrijedan 75.000,00 kn.

mu logo središnji državni ured za demografiju i mlade

Od rujna 2022. godine do kolovoza 2023. kroz različite projektne aktivnosti roditelji će dobiti svu potrebnu podršku koja je obuhvaćena i nazivom samog projekta P – podrška, U – unaprjeđenje, Z – zauzimanje, L – lakoća pristupa i A – adaptacija. Roditelji najmlađih članova naše Udruge, ali i starijih osoba s invaliditetom dodatno su se, uz izazove postojećih dijagnoza i posvećenost djeci, protekle dvije godine suočili i s dodatnim izazovima pandemije, a zatim i potresa.

U partnerstvu s centrom za socijalnu skrb Petrinja te vanjskim izvoditeljima Udrugom Bravo, Udrugom aRTis INCLUDUm i Irenom Barišić Milunić, dipl.soc.radnicom tijekom slijedećih mjeseci za minimalno 35 roditelja djece s teškoćama u razvoju Udruga će ponuditi individualna i grupna savjetovanja, sportsko-rekreativne aktivnosti, edukativne radionice koje smo nazvali „piknik roditeljstva“ te zabavne aktivnosti i druženja u sklopu kojih je predviđen i omiljeni odlazak s djecom na kuglanje u Zagreb.

Osiguravanjem kvalitetne suradnje partnera i izvoditelja predloženim projektom unapređuje se provedba aktivnosti i mjera u području senzibilizacije i informiranja, sustava potpore obiteljima, posebice podrška roditeljima. Projekt je predložen na osnovu dosadašnje uspješne partnerske suradnje u okviru koje su kontinuirano uočene potrebe te su u skladu s njima realizirane aktivnosti koje doista pomažu djeci i osnažuju roditelje. Nastavno na prethodno navedeno, cilj projekta je osnaživanje roditelja a samim time i cijelih obitelji, te uspješnog suočavanja sa stresom uzrokovanim potresom te lakšem uključivanju u svakodnevan život.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 120 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.