U Udruzi povećavamo zapošljivost naših članova

U Hrvatskoj u kojoj živi više od 511 tisuća osoba s invaliditetom, a svega njih 11 tisuća je zaposleno s razlogom smo ponosni kada u Udruzi za svoje članove uspijemo otvoriti radno mjesto jer time umanjujemo nemilosrdnu statistiku koja pokazuje kako se poslodavci još uvijek lakše odlučuju za plaćanje novčanih kazni za kvotno zapošljavanje od zapošljavanja samih osoba s invaliditetom.

mirko 1

Osim povremenih zapošljavanja naših članova kroz programe javnih radova ili program Zaželi, u našoj Šećernici na neodređeno već treću godinu zaposlena je Rozana Pentek, a od nedavno kao projektni asistent/koordinator u programu osobne asistencije naš član Udruge Mirko Stambolija.

radna mirko naslovna

Mirko živi u Donjem Selištu kraj Gline, ima 46 godina, već prije je povremeno bio zaposlen kroz javne radove u Udruzi, a kao njen član od 2005. godine volontirao je i jedno vrijeme kao član Skupštine i Upravnog odbora Udruge. Njegovim zapošljavanjem na radnom mjestu projektnog asistenta/koordinatora u sklopu programa „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom – FAZA IIl“ za projekt pod nazivom „ASISTENT-POMOĆ I PODRŠKA“ obnovili smo i rad našeg ureda u Glini za sve članove Udruge s tog područja koji će biti otvoren utorkom i petkom od 8 do 12 sati. Ured se nalazi na staroj adresi, sa zadnje strane Spomen doma-Hrvatskog doma Glina, Ulica Stjepana i Antuna Radića 10, ulaz iz Zagrebačke ulice. Zahvaljujemo Gradu Glina koji dugi niz godina na taj način podržava rad naše Udruge, a samim tim i lakšu komunikaciju s članovima iz Gline i okolnih mjesta.  Mirko će također biti od velike pomoći u administrativnoj provedbi projekta voditelju programa osobne asistencije Predragu Miluniću.

glina ured 1

U sklopu istog projekta i sam Mirko ima svog osobnog asistenta što mu omogućuje upravo aktivniji i samostalniji život te povećava njegovu socijalnu uključenost i kvalitetu života.

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 50 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.