Održana redovna izvještajna Skupština Udruge

Na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici u utorak 12.travnja održana je redovna izvještajna skupština Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije na kojoj je usvajanjem izvještaja o radu, financijskog izvještaja, izvještaja Nadzornog odbora i Upitnika o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola usvojen i odobren rad Udruge u 2021. godini.

SSKUPŠTINA 2

Unatoč izazovima u posebnim uvjetima rada izazvanima potresom i pandemijom Udruga je proteklu godinu završila u okviru postavljenih planova i programa rada ostvarivši prihod od 5.748.715.00 kn zahvaljujući prvenstveno aktivnom radu projektno-administrativnog tima koji je ostvario 19 novoprijavljenih projekata u 2021.g., od kojih je 12 odobrenih i u provedbi, 2 odbijena i 5 u fazi evaluacije. Tijekom 2021. u provedbi je bilo i 10 projekata odobrenih od prije, od kojih je 5 završilo tijekom prošle godine, a drugi još uspješno traju, kao što su Inkluzivna farma - Temelj samostalnog života – do 7.6.2022., Asistent pomoć i podrška – OA – do 31.10.2022. Institucionalna potpora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva – do 31.12.2022., Malim koracima do velikih promjena – trogodišnji program MROSP – do 31.05.2023. i Mjere za poticanje zapošljavanja - Javni rad i subvencije ZOSI. U protekloj godini prijavljen je i jedan EU projekt - Jačanje kapaciteta za održivost UOSI SMŽ i partnera – koji je početkom ove godine odobren i provedba je krenula 22.veljače 2022. godine.


Najveći uspjeh za vodstvo udruge je zadržavanje kontinuteta pružanja socijalnih usluga za djecu s TUR i OSI  te radnih mjesta. Tijekom 2021. godine proširen je program osobne asistencije s 11 na 16 osobnih asistenata, s 12 na 19 korisnika usluge. Novih zapošljavanja OA je 6 (4 za nove korisnike, 2 zamjene nakon sporazumnih prekida Ugovora prethodnih asistenata) 4 osoba na javnom radu - odobrena 2 programa javnog rada po 2 zaposlenika - kroz godinu bilo je zaposleno ukupno 60 osoba i odjavljeno 27. Zahvaljujući financijskoj podršci UNICEF-a uveli smo novu terapijsku uslugu – FIZIOTERAPIJA te je sa 103 korisnika, od kojih je 74 bilo mlađe od 8 godina tijekom 2021. godine održano 2.344 termina radne terapije,, 1.260 terapije senzoričke integracije i 760 fizioterapija. Tijekom 2021. godine nastavilo se i sustavno ulaganje u jačanje kapaciteta svih zaposlenih te je održano 86 edukacija na kojima je sudjelovalo 50 zaposlenika udruge.


Okolnosti rada u 2021. znatno su, uz projekte, olakšale i brojne donacije te je skupština bila prigoda da se zahvali na 8 humanitarnih akcija održanih 2021. godine, za pomoć preko 45 poslovnih subjekata - donatora te preko 65 građana donatora koji su izdvojili dio svojih sredstava za namjenske donacije za Sobu čuda, Inkluzivnu farmu ili općenito za rad udruge. Zahvala ide i onima koji nisu financijski pomogli, ali su dio svog slobodnog vremena posvetili udruzi. To je naših 107 volontera koji su tijekom 2021. poklonili 1606,5 volonterskih sati.
Više o radu Udruge u 2021. saznajte u izvještaju koji je na web stranici udruge dostupan na ovom linku
https://uosismz.hr/images/godi%C5%A1nji_izvje%C5%A1taj_2021._compressed_compressed_1.pdf


Izvještajna Skupština bila je prigoda i za usvajanje i predstavljanje promjena u vodstvu Udruge, odnosno osobama ovlaštenima za zastupanje Udruge. Tako se članovima Skupštine UOSI SMŽ predstavila Snježana Tomašević koja od 1.svibnja 2022. godine preuzima direktorsku poziciju udruge, unutar 5 članova Upravnog odbora potvrđen je novi dopredsjednik Udruge Duško Marić dok dosadašnji Silvio Radošević ostaje član Upravnog odbora. Mandat je istekao i članovima Nadzornog odbora, ali Krunoslava Kosina Milutinović i Aneta Radoš prihvatile su suradnju i u slijedećem mandatnom razdoblju te je umjesto dosadašnje članice NO Sanje Lovrenović predstavljen novi član i prijatelj Udruge Daniel Paulin.


Redovnoj izvještajnoj Skupštini UOSI SMŽ prisustvovao je Ivan Prskalo, dogradonačelnik Grada Petrinje koji je pohvalio rad Udruge i ponudio pomoć i suradnju Grada i dalje u okviru svojih mogućnosti.

 fotografije - Radio Banovina i Banovina portal

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 51 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.