Donacijom dm Hrvatska obnovljena ograda oko Male kuće

Nakon razornog potresa koji je u prosincu prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije objekt Male kuće u Petrinji, sjedište UOSI SMŽ, prošao je s manjim oštećenjima, ali postojeća betonska ograda ispred objekta nije bila te sreće. Svako novo podrhtavanje tla pratilo se sa strepnjom i pitanjem – hoće li se ograda urušiti i nekoga ozlijediti? Zahvaljujući donaciji dm-a od 151.250,00 kuna ispred Male kuće „niknula“ je nova, kvalitetno napravljena i najvažnije od svega, sigurnija metalna ograda.

staraograda 1

Tvrtka dm odlučila je 25. obljetnicu svog poslovanja u Hrvatskoj posvetiti obnovi i razvoju potresom pogođenih područja. Putem natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak koji je bio otvoren od 1. veljače do 15. ožujka ove godine, odabrana su projekti čiju će realizaciju dm kroz razne oblike podrške (financijska ulaganja, donaciju dm proizvoda, mjesto na policama dm-a ili angažmanom svojih djelatnika) podržati s više 4 milijuna kuna. Radi se o projektima na području Siska, Petrinje, Gline, Komareva, Gore, Vrginmosta, Topuskog, Majskih Poljana, Hrvatske Kostajnice i Sunje. Među 32 odabrana projekta koje je dm odlučio podržati je i nova ograda Male kuće u Petrinji, inače jedinog prostora Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koji je uspio „preživjeti“ potres i u kojem trenutno pružamo 170 terapijskih usluga za ukupno 93 djece i mladih s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Od tog broja 63 je mladih do 8 godina što govori o velikoj ulozi Udruge u županiji kada je u pitanju rana intervencija za djecu s TUR što je i prepoznao Unicef Hrvatska. Trenutno u Maloj kući 79 djece koristi uslugu radne terapije, 65 terapiju senzorne integracije i 28 uslugu fizioterapije. Ograda pruža sigurnost prilikom dolaska na terapije i vrijeme koje roditelji s djecom provedu na prilagođenom dječjem igralištu prije ili poslije terapija.

ogradamalekuce

Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a izrazila je zadovoljstvo realiziranom donacijom i ogradom koju je njihovim financiranjem izradila petrinjska tvrtka Drvo štit, a ujedno je na taj način i financijski pomognut rad jednog petrinjskog obrta. 

dmzamalukucunaslov 1 pbh1045mavw44jkiei2h1cn17fj8sdbeab1zhpz6ao

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 41 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.