Zaposleno 20 žena u nastavku projekta Zaželi-faza 2 u UOSI SMŽ

U Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma održana je svečana dodjela Ugovora za 20 dugotrajno nezaposlenih žena u sklopu projekta „Novim vještinama za bolju zajednicu“ kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Voditeljica projekta Manda Šalić je istaknula kako simbolično Ugovore potpisuju 1.listopada jer se taj dan obilježava kao Dan starijih osoba, a cilj projekta je između ostaloga pružiti podršku upravo starijim osobama.

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi-Program zapošljavanja žena – faza II“ za projekt pod nazivom „Novim vještinama za bolju zajednicu“. Odobrena novčana sredstva obuhvaćaju 18 mjeseci provedbe projekta. Provoditelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije uz partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja. Vrijeme provedbe projekta je od 18.lipnja 2020.godine do 18.listopada 2021.godine. Projekt je 100 posto financiran sredstvima Europske unije.

naslovna zaželi final

"Podsjeća kako je ovaj projekt nastavak ZAŽELI faze I. „Financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali i vrijednost projekta je 1.857.150,00 kuna, što znači da smo kroz ovaj projekt osigurali ne samo plaće za zaposlene žene, u financijskom dijelu imamo također i obrazovanje žena, što znači da će žene steći određene kompetencije i biti konkurentne na tržištu rada. S druge strane, financijskim sredstvima smo osigurali higijenske potrepštine koje će u biti pomoći ženama da svakodnevno mogu obavljati neki posao u domaćinstvu kod korisnika. Također tu su pokrivene plaće za upravljanje projektom i jedan dio sredstava će ići na putne troškove“, rekla je Šalić."

manda

Novih 20 zaposlenih žena, u sklopu ovoga, dolaze s  područja cijele županije -  iz Novske, Jasenovca, Gline, Siska i Petrinje koje će na svojim područjim rada skrbiti o 120 korisnika. "Što se tiče grada Petrinje, uglavnom većina žena nam je iz okolnih sela sa ruralnog dijela, gdje nažalost imamo najveći broj stanovnika starije životne dobi. Korisnici su također s područja cijele županije. To su osobe starije životne dobi, svi su stariji od 65 godina i sami žive u svojim domaćinstvima. Sam cilj projekta je ne samo poboljšati žena na tržištu rada, nego i pružiti podršku krajnjim korisnicima kroz proces deinstitucionalizacije, što znači da oni ostaju u svojim domovima, dobit će podršku od naših žena, od Udruge i na taj način će im se omogućiti normalni uvjeti života u njihovim domaćinstvima". Istaknula je Manda Šalić.

žene zaželi

 

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 43 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.