Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti

Potaknute iskustvom iz svakodnevnoga rada, poteškoćama u osiguravanju kontinuirane podrške te nemogućnošću u ostvarenju redovitosti socijalnih usluga, organizacije na čelu s Udrugom Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, udružile su se kao projektni partneri na projektu pod nazivom Dječji svijet – zajedno do ljepše budućnosti, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i čija je ukupna vrijednost 1.499,404,36 kuna, a planirano trajanje 22 mjeseca.

Projekt je usmjeren na rješavanje problema nedovoljne socijalne uključenosti 140 djece s tjelesnim, senzoričkim, komunikacijskim, govorno-jezičnim i intelektualnim teškoćama te problema nedovoljnog promicanja pomirenja poslovnog i obiteljskog života 50 članova njihovih obitelji u četiri partnerske županije – Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj. Djeci će kroz projekt biti omogućena kontinuirana izvaninstitucionalna podrška te bolja socijalna integracija. S druge strane, njihove su obitelji često podijeljene između obiteljskog i profesionalnog živote te im se kroz projekt planira pružiti psihosocijalna podrška i savjetovanje.

U Udruzi Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije 18.lipnja 2020. godine održan je prvi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta Dječji svijet - zajedno do ljepše budućnosti.
Na prvom sastanku partneri su se upoznali, razmijenili dosadašnja iskustva u provedbi te dogovorili daljnje aktivnosti.

Jedna od posebnih zadaća naše udruge u ovom projektu bit će i prenošenje primjera dobre prakse kada je u pitanju terapija senzoričke integracije obzirom da u sklopu projektnih aktivnosti u Udruzi Sveta Ana slijedi opremanje senzorne sobe.
Cilj projekta opremiti je, a isto tako i osigurati uslugu mobilnog tima podrške obiteljima, budući da fizioterapeutske radionice, usluga radnog terapeuta i logopeda, kulturne i sportske aktivnosti te podrška obitelji iz financijskih razloga nisu kontinuirano dostupne i ne mogu zadovoljiti sve potrebe djece s teškoćama. Stručnjacima iz svih partnerskih organizacija kroz projekt će se omogućiti usavršavanje u područjima senzorne integracije i različitim oblicima rada koji doprinose socijalnom uključivanju djece s teškoćama, stoga će se u sklopu projektnih aktivnosti educirati te će se primjenjivati nove metode i biti uspješniji u radu s djecom s teškoćama.
Ovim se projektom provode aktivnosti podrške djeci s teškoćama i njihovim obiteljima, a kampanjom osvješćivanja podiže se svijest javnosti o potrebama i pravima osoba s invaliditetom.

lobor partneri 2

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 12 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.