Edukativno-suportne radionice za odgojitelje i stručne suradnike Dječjeg vrtića Sisak Novi

U prostorijama Dječjeg vrtića Sisak Novi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije dva dana za redom početkom ožujka održala je prve edukativno-suportne radionice za odgojitelje i stručne suradnike u sklopu projekta „Glas za svaku djecu – gledaj, slušaj i uči“.


MZO vijest 1

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kontinuirano Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije od 2012. godine odobrava novčana sredstva kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih. Za ovu školsku godinu 2019./2020. riječ je o projektu „GLAS ZA SVAKU DJECU – GLEDAJ, SLUŠAJ I UČI“ u vrijednosti 122.266,67 kn kojim se nastavlja program male škole, pomoći u učenju za djecu s teškoćama u razvoju te radna terapija s naglaskom na korištenje asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije. Kod partnera na projektu Dječjih vrtića Sisak Stari i Sisak Novi u Sisku, Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji i OŠ Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici u planu je održavanje i edukativno-suportnih radionica i igraonica, a prve su održane u vrtiću Sisak Novi.

Projekt doprinosi napretku djece s TUR na svim poljima razvoja: govor, komunikacija, izražavanje, stvaralaštvo, socio-emocionalni razvoj ličnosti, tjelesni i psihomotorni razvoj te spoznajni razvoj. Glavni cilj projekta je olakšati integraciju djece i mladih - budućih i sadašnjih školskih obveznika u redovan odgojno-obrazovni sustav kroz projektne aktivnosti, radom na njihovom osnaživanju, jačanju komunikacijskih vještina, govoru, stvaralaštvu, grafomotorici, spoznajnom razvoju, tjelesnom i psihomotoričkom razvoju te emocionalnom osnaživanju.

MZO vijest 2

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 16 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.