Udruga privodi kraju prvu fazu programa Zaželi

Iako je krajem mjeseca veljače održana završna konferencija projekta „Nove vještine za jednake mogućnosti“ koji Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije (UOSI SMŽ) provodi sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.“, kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi“ – Program zapošljavanja žena“ do samog kraja su još tri mjeseca izvještavanja o aktivnostima tijekom 30 mjeseci projekta.

završna konferencija 1

Završna konferencija bila je oproštaj s 20 zaposlenih žena na projektu koje su tijekom proteklih 24 mjeseci terenskog rada pružile neposrednu pomoć za 179 krajnjih korisnika što je za 59 više od predviđenog broja kod samog pisanja projekta. Korisnicima su žene zaposlene u projektu pružale pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brizi o osobnoj higijeni, dostavi lijekova, plaćanju računa, ali i socijalnoj integraciji – pravile su im društvo i bile pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Kroz 112 vrsta usluga, pružile su im ukupno 80.640 sati podrške. U sklopu projekta, kupljeno je i 20 bicikala za žene kako bi im se olakšao obilazak korisnika (plaćeni su im bili troškovi prijevoza, odnosno mjesečna karta do mjesta u kojem se nalaze njihovi korisnici, a u samom mjestu čekao ih je bicikli kojim su korisnike obilazile). Za korisnike, kroz 24 mjeseca bili su osigurani i higijenski paketi u vrijednosti od 200 kuna, a kako se većina korisnika nalazi na ruralnim područjima, uštedom na nekim drugim stavkama, kroz projekt su osigurana financijska sredstva (98.000,00 tisuća kuna) za njihov prijevoz k liječniku, do pošte, banke i slično. Projektom „Nove vještine za jednake mogućnosti“ bili su obuhvaćeni korisnici s područja Petrinje, Siska, Novske, Jasenovca, Gline, Prekope, Križa Hrastovačkog, Donjih Mokrica, Budičine, Bačuge, Kraljevčana i Dragotinaca.

manda zaželi

„Projekt „Nove vještine za jednake mogućnosti“, svima je bio dragocjeno iskustvo, a korist je imala čitava zajednica“, rekla je voditeljica projekta Manda Šalić, još jednom zahvalivši ženama koje su u njemu sudjelovale. Obzirom da je cilj projekta bio osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 dugotrajno nezaposlenih žena iz Sisačko-moslavačke županije s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva i one su kroz projekt jačale svoje osobne i profesionalne kompetencije – 15 ih je educirano za njegovateljice starijih i nemoćnih, a 5 za zanimanje računalna operaterka. Kroz 24 mjeseca provedbe projekta, žene su dobile i dodatnu psihosocijalnu podršku kroz različite radionice na temu osnaživanja žena.

lidlova donacija 2013

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije s projektom u vrijednosti 3.248.260,00 kuna sa svojim partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Sisak, Centrom za socijalnu skrb Petrinja i Gradom Petrinja bila je među prvih 13 organizacija u Hrvatskoj kojima su odobrena sredstva iz programa „Zaželi“ i koje su krenule u provedbu projekta.  Stoga, uz pisanje završnog izvješća prve faze projekta, Udruga je već poslala prijavu za njegov nastavak na otvoreni Natječaj II faze istog programa što će, nadamo se, moći nastaviti kontinuirano provoditi nakon isteka prvog ugovora 31.svibnja ove godine.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 132 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.