Održana prva "Večer jednakih mogućnosti"

 

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, kao jedan od 5 partnera Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom u projektu „Kultura svima“, financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu svojih projektnih aktivnosti organizirala je prvu  „Večer jednakih mogućnosti“ na kojoj su sudjelovale kreativne osobe s invaliditetom – članovi njihove udruge, Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak i štićenici centra za rehabilitaciju Komarevo.

 Članovi zbora glazbeno – scenske sekcije „Optimisti“ Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak rado su se odazvali pozivu na sudjelovanje, rekao je predsjednik ove Udruge, Danko Tomanić koji je i sam sudjelovao u programu.Uz Tomanićevu pratnju, nastupila je i Radmila Rakonić koja je govorila Jesenjinove stihove, te samouki frulaš, Ilija Pavić koji je odsvirao pjesmu “Ribari”. Dvije pjesme, tijekom večeri izveli su i članovi zbora glazbeno – scenske sekcije „Optimisti“Udruge slijepih SMŽ – Sisak: Neda Katušić, Ratko Đurić, Stjepan Bobinac i Ilija Pavić, uz glazbenu pratnju Jasminke Vugić na harmonici.

zborudrugeslijepih tekst

Svestrani su i korisnici Centra za rehabilitaciju Komarevo koji ukupno ima 66 korisnika – 39 u samom centru i 27 koji dolaze već po rasporedu – neki svakodnevno, neki svaki drugi dan, kaže njihova likovna terapeutkinja Marijana Petrović Mikulić koja je bila u pratnji  dvoje vrsnih pjesnika  Marijane  Kihalić i  Gorana Terzića. koji su se predstavili sa svojim autorskim uradcima.  

komarevotekst

Domaćini iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije, na „Večeri jednakih mogućnosti“ izveli svu svoju predstavu „Naš veseli vrt“ koja je nastala upravo kao rezultat ovog projekta . Maja, Marin, Andrej, Luca, Viktorija, Luka, Mateo, Toni, Ana, Eva i Marija, predstavu su kroz dvadesetak radionica uvježbali i pripremili s Ivanom Šalić i Katom Perković koja već dugi niz godina u školi radi s djecom s teškoćama u razvoju. Tekst za predstavu koja se izvorno temelji na priči „Djed i repa“, napisala je članica UOSI SMŽ  Maja Latinčić. Pisanjem se bavi od svoje šeste godine. Piše pjesme uglavnom ljubavne tematike, jer kaže, „ljubav je jedina sila koja može uljepšati svijet“. Osim pjesama, trenutno piše i roman za mlade, radnog naslova „Nespojivo spojivi“. Na „Večeri jednakih mogućnosti“, Maja se predstavila  i ljubavnom pjesmom „Razlog mog života“ te tekstom „Kolica“ koji je zapravo bio i jedna snažna završna poruka ove večeri.

veseli vrt

Zahvalnice sudionicima „Večeri jednakih mogućnosti“ uručila je voditeljica projekta „Kultura svima“ Selma Buljubašić uz poruku „Kultura nije ograničena. Ona govori univerzalnim jezikom koji svi razumijemo i osjećamo i nadam se da ste i vi to večeras osjetili“, rekla je Buljubašić, izrazivši nadu da će „Večer jednakih mogućnosti“ prerasti u manifestaciju koja će se održavati svake godine.

selmatekst

Snimka prve manifestacije "Večer jednakih mogućnosti" dostupna je na you tube kanalu UOSI SMŽ na slijedećoj poveznici  https://youtu.be/rFcqKIjT9ho

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 22 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.