UOSI SMŽ korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

U ponedjeljak, 20.siječnja u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je dodjela ugovora o financiranju te izobrazba o provedbi institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

 Upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek svečano su uručile ugovore predstavnicima udruga nakon čega je uslijedila izobrazba o kvalitetnoj provedbi.

Ugovor za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije preuzela je Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge. Riječ je o institucionalnoj podrški za svaku od slijedeće 3 godine, zaključno s 31. prosincom 2022. Godine, u iznosu od 202.750,00 kn godišnje koja je prvenstveno namijenjena organizacijskom razvoju Udruge.

uosi smž

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nalazi se tako u društvu s još 20 udruga osoba s invaliditetom za koje će Nacionalna zaklada godišnje izdvajati 3.703.405,00 kn. Institucionalne podrške odobrene su u tri kategorije, a UOSI SMŽ se nalazi u  prvoj s najviše dodjeljenih financijskih sredstava gdje je odobreno ukupno 12 podrški.

Dobivanje Institucionalne podrške od strane Nacionalne zaklade znači za Udrugu daljnji organizacijski razvoj, a samim tim i razvoj novih i inovativnih obilika socijalnih usluga i psihosocijalne podrške u zajednici.  Doprinijet će također zadržavanju upravljačkog i administrativnog tima koji aplicira brojne projekte, uspostavljanju kvalitetnog timskog rada, formiranju zajedničkih sustava vrijednosti, posvećenosti organizaciji, te dobivanju profiliranog tima za daljnje razvijanje udruge.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 119 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.