Prva inkluzivna predstava UOSI SMŽ

Petrinjski diletantski susreti“ koji okupljaju kazališne glumce amatere, doživjeli su u petak, 8.studenoga 2019. svoje četvrto izdanje. Prije četiri godine, ovu tradiciju koja u Petrinji datira još iz 19. stoljeća, ponovno su oživjeli POU Hrvatski dom i FA „Petrinjčica“, a u organizaciji ovogodišnjih „Petrinjskih diletantskih susreta“ pridružila im se i Udruga „Đeram“ iz Dragotinaca. Najveći pljesak dobili su članovi UOSI SMŽ za predstavu "Naš veseli vrt". 

Mladi članovi udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije nastupili su s predstavom „Naš veseli vrt“ koja je rezultat radionica koje su se odvijale u okviru programa Mala uloga – velika promjena. Navedeni program je sastavni dio projekta Kultura svima POU Hrvatski dom petrinja, a Udruga je jedan od partnera na projektu. Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda, a projekt, između ostalih aktivnosti, ima za cilj i ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, međusektorsku suradnju i razviti nove kulturno-umjetničke programe.

Predstava se temelji na poznatoj priči "Djed i repa" u koju su mladi glumci unijeli malo vlastite originalnosti i posebnosti! A osim što će glumiti, pripremili su ples, pjesmu i dobru zabavu! Za predstavu koja je u potpunosti – od teksta do scenografije i izvedbe – njihovo vlastito djelo, sa svojim voditeljicama, Katom Perković i Ivanom Šalić, temeljito su se pripremali još od svibnja kroz 20-ak radionica održanih u Maloj kući Udruge osoba s invaliditetom SMŽ. 

predstavanašmalivrttekst

Tekst za predstavu napisala je Maja Latinčić, članica UOSI SMŽ, koja je i nastupila u ulozi pripovjedačice. Mi smo samo rekli da je tema „Naš veseli vrt“ i da je tu ta priča „Djed i repa“ koju smo nekako malo provukli, a ona je onda to sve osmislila i napisala. Osim Maje, u predstavi „Naš veseli vrt“, glume Andrej Pavleković, Luka Lovreković, Toni Babić, Luca Kelava, Ana Holsinger, Eva Holsinger, Marija Dorosulić, Marin Spoja, Mateo Gavranović i Viktorija Škarić. 

majanapozornicitekst

Predstavu možete pogledati na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=9h0bT1TjHIM&fbclid=IwAR2ui26ixzpzIZGWsOubg8DfAbFL_tVrzvDTTKfQ8_LZ3_XSGdXMGozw0Ag

Želite ih ugostiti u svojoj udruzi, školi ili gradu javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

pjesmaiplestekst

 

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 123 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.