Radno na Inkluzivnoj farmi

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije tijekom mjeseca listopada osmislila je aktivnosti na Inkluzivnoj farmi kojima se pridružila promociji i provođenju dviju vrijednih nacionalnih kampanji "72 sata bez kompromisa" i "Posadi drvo-ne budi panj". Radnim akcijama, tijekom dva vikenda, 19. i 26.listopada,  u koje su se uključili volonteri i cijela zajednica naša Inkluzivna farma dobila je voćnjak.

 Međunarodni volonterski projekt 72sata bez kompromisa animira mlade i potiče ih na solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Mladi koji su se odazvali akciji na našoj Inkluzivnoj farmi u subotu, 19.listopada pripremali su rupe za sadnju voćki. 

72996523 142649677123696 750231774730125312 n 1

Istovremeno, ostali članovi Udruge, zaposlenici, roditelji i prijatelji pripremali su temelj za prvu vrtnu kućicu na farmi čiju su kupnju donirale Hrvatske šume. 

temelji

Nakon priprema, slijedeć subote, 26.listopada, građani, članovi naše udruge, zaposlenici, volonteri, predstavnici udruga, gradova, građanskih inicijativa, grupa s društvenih mreža, škola iz Siska i Petrinje, tvrtki, OPG-a.... mladi i oni u najboljim godinama, odazvali su se pozivu Udruge i u sklopu nacionalne akcije "Posadi drvo-ne budi panj" na našoj farmi posadili sadnice trešnji, breskvi, šljiva, ljeske, duda, jabuka, kruški, marelice, ribilzla i lipe.

sadnja 1

Za ova dva divna vikenda na farmi zahvala ide volonterima "72 bez kompromisa" koji su nam pomogli pripremiti tlo za sadnju. tvrtki Komunalac Petrinja koja nam je dala zemlju, bager i radnike, geodetu Goranu Dobreniću, Stjepanu Rakasoviću koji nam je pripremio sadnice voćki, gospodinu Grgi iz Budičine koji nam je donirao gnoj za sadnju, Gradnji Jurašinović, obitelji Barić i Sigur iz Hrastovice, članovima naše udruge, roditeljima, zaposlenicima i prijateljima udruge koje smo upoznali i stekli sadnjom i druženjem na Inkluzivnoj farmi.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

zaklada logo mali

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Tko je online?

Imamo 45 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.