Radionica o komunikacijskim softverima i uređajima

Za tridesetak stručnih djelatnika škola, udruga i ustanova – logopede, edukacijske rehabilitatore, socijalne pedagoge, radne terapeute, fizioterapeute, učiteljice razredne nastave, magistre primarnog obrazovanja, pomoćnike u nastavi i studenticu Visoke učiteljske škole iz Petrinje, Siska, Gline, Lekenika, Zagreba, Topuskog, Martinske Vesi, i Jabukovca u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, u srijedu i četvrtak, 3.i 4.travnja, održana je edukativno-suportna radionica pod nazivom ’Komunikacijski softver i jednostavni komunikacijski uređaji u obrazovanju i radu s djecom s teškoćama u razvoju’’.

Besplatna edukativno-suportna radionica dio je aktivnosti projekta DANAS SE I MOJ GLAS ČUJE financiranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja i to kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2018./2019.

DSC 0039 1024x639

Voditeljica edukacije bila je Lidija Iličić, magistra edukacijske rehabilitacije koja radi kao voditeljica edukativnih programa u tvrtki E-Glas u Rijeci gdje sudjeluje u osmišljavanju i razvoju nove asistivne tehnologije, njihovoj primjeni i razradi aktivnosti unutar kojih se koriste te procjeni i neposrednom radu s korisnicima. Prije E-Glasa, radila je u predškolskim i osnovnoškolskim institucijama kao edukacijska rehabilitatorica te je jedna od autorica knjige ''Igre i aktivnosti uz pomoć asistivne tehnologije''.

DSC 0018 1024x549

Na radionici u Petrinji prvog dana edukacije sudionici su imali priliku vidjeti i raditi u prvoj inačici Komunikacijskog softvera Grid 3 na hrvatskom jeziku. Prošli su praktične vježbe rada na komunikacijskim softverima, a osim Grida 3 prvog dana se radilo i u ABC Maestro softveru za početno učenje čitanja, pisanja i korištenja tipkovnice, kao i u Clevy Maestro paketu za disleksiju.

DSC 0073 1024x571

Drugi dan edukacije bio je posvećen jednostavnijim komunikacijskim uređajima, njihovoj praktičnoj primjeni u obrazovanju i radu s djecom s teškoćama u razvoju. U nastavku održana je edukacija i praktičan rad u Boardmakeru - softverskom paketu za izradu i rad sa slikovnim komunikacijskim simbolima.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 43 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam