UOSI SMŽ u ESS mreži

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prošle je godine postala vlasnik akreditacije za volontere u ESS mreži, a upravo smo u završnoj fazi pripreme i prvog projekta. Ivana Šalić, administratorica u projektu Europske unije i koordinatorica ESS volonterskih programa Udruge od 26.veljače do 1.ožujka boravila je u Orahovici gdje je u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek održana edukacija „Osposobljavanje za novoakreditirane ESS organizacije“. 

IMG 20190227 153554

Edukaciju je organizirala Agencija za mobilnost i programe EU, javna ustanova u sustavu Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.
ESS ili Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.


Uz našu udrugu, koja je također jedna od novoakreditiranih organizacija, sudjelovalo je još 13 organizacija iz cijele države.
Edukacija je obuhvatila cijeli proces od pripreme, prijave do samog provođenja projekta. Treneri, koji su pripremili korisne radionice provođene kroz različite zanimljive metode, osvijestili su polaznicima na što se sve treba obratiti pažnja kako bi svaki projekt bio kvalitetno proveden.
„Osim što je ova edukacija bila izrazito korisna priprema za projekt koji Udruga prijavljuje na sljedećem natječajnom roku, protekla je i uz prekrasna upoznavanja, umrežavanja, smijeh i lijepu atmosferu male slavonske idilične sredine“ – rekla nam je Ivana Šalić po povratku s edukacije.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

We have 24 guests and no members online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok