Partnerskim školama uručen ABC Maestro paket

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije do 31. kolovoza 2019. godine provodi projekt „Danas se i moj glas čuje“ za koji su odobrena novčana sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja i to kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2018./2019. u vrijednosti 185.879,59 kn.
Glavni naglasak projekta je korištenje asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju i invaliditetom, a uključuje program male škole i pomoći u učenju te radnu terapiju u samoj udruzi. Koristi će imati i šira zajednica obzirom da je 3. i 4.travnja planirana edukativno-suportna radionica za učitelje i pomoćnike u nastavi o metodološkoj primjeni asistivne tehnologije u odgojno-obrazovnom radu koja će biti održana u Petrinji, a partneri u projektu dodatno će se još ojačati kroz interne edukacije u njihovim školama.

U sklopu pripreme za interne edukacije izvršna direktorica udruge i voditeljica projekta Aleksandra Milković posjetila je partnerske Osnovnu školu Mate Lovraka u Petrinji, Osnovnu školu Galdovo i Osnovnu školu Glina te je ravnateljima škole Ankici Krnjajić Magdić, Petru Zeliću i Robertini Štajduhar, te stručnim djelatnicima škola, uručila opremu kupljenu kroz projekt: ABC maestro – softver, tipkovnicu CLEVY, tablet s torbom, slušalicama i USB stickom. Oprema će se koristiti u obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju, a tijekom veljače i ožujka stručni tim Udruge  za nastavnike partnerskih škola i pomoćnike u nastavi organizirao je edukativne radionice o izradi komunikacijskih knjiga koje će također poslije radionica ostati u vlasništvu škola.

oš Mate Lovraka

Do kraja drugog polugodišta održati će se i dvije radionice za roditelje kojima će se također prenijeti znanje o izradi komunikacijskih knjiga te didaktičkih igrački od ekološkog i reciklažnog materijala.

galdovo

Jedno od temeljnih ljudskih prava je pravo na komunikaciju, odnosno na primanje i slanje poruka te je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, prepoznajući probleme u komunikaciji s djecom s TUR, koja su često neverbalna, prepoznala prednost korištenja asisitivne tehnologije i tehnologije potpomognute komunikacije kako bi kod djece s TUR postigli ostvarenje njihovih potencijala.

OŠ Glina

Ovakvim pristupom u terapijskom i obrazovnom radu za rezultat ima cjelovit razvoj ukupnih potencijala djeteta i napredovanje u svakom od njegovih aspekata, bolju socijalizaciju te što lakšu integraciju u redovan sustav obrazovanja, te općenito poboljšanje kvaliteta života. Stručnim djelatnicima škola, učiteljima te pomoćnicima u nastavi na području Siska, Petrinje i Gline,a i šire cijele županije, pružit ćemo uvid i educirati ih za usvajanje novih odgojnoobrazovnih sadržaja i metoda rada.

 

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 68 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam