Radionica za roditelje

Od mjeseca studenog prošle godine do ovog vikenda 25. i 27.siječnja 2019. održano je 6 cjelodnevnih radionica u sklopu edukacije Ruksak vještina koja je financirana je kroz trogodišnji program Jednake mogućnosti – a ne ograničenja kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - Trogodišnji program – socijalna skrb 2017.-2020.“ PODRUČJE II - problemi i zadovoljavanje potreba OSI PRIORITET Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika AKTIVNOSTI A. Usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s TUR.

Ruksak vještina naziv je praktične radionice razvijanja terapeutskih vještina kroz okupacijski usmjerenu praksu s ciljem razvijanja kompetencija, evaluacije okupacijskog funkcioniranja (provedbe procjena i njihove interpretacije), planiranja tretmana na temelju rezultata evaluacije, pisanje ciljeva i mišljenja.

Mentor, supervizor i voditeljica radionice je Saša Radić, pedijatrijska radna terapeutkinja koja radi s djecom s različitim okupacijskim izazovima i njihovim obiteljima. Trenutno je na magistarskom studiju radne terapije na University of Salford Manchester, United Kingdom, certificirana je za provedbu Ayres senzoričke integracije te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) od strane The University os Southern California Division of Occupational Scienc and Therapy i WPS_Western Psychological Services, certificirana za provedbu MAES pristupa-Movement Analysis & Education Strategies, završila je edukaciju iz terapije hranjenja, tretmana iritabilnih beba, ergonomske prilagodbe prostora, alternativnih i augmetativnih oblika komunikacije.

saša

Edukacija je namjenjena stručnom timu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (radnim i senzornim terapeutima) koji su kroz 3 vikend edukacije u trajanju po 2 dana stekli i usavršili dodatna znanja u slijedećim radnim izazovima: postupak od prikaza slučaja do planiranja radnoterapijskog procesa, profesionalni razvoj kroz postavljanje ciljeva i plana te prikaz slučaja kroz postavljanje ciljeva i plana radnoterapijskog intervencije.

ruksak 1

Na prijedlog djelatnica UOSI SMŽ pozvana su tijekom prva 2 vikenda na edukaciju 3 roditelja i djeteta s kojima u terapijskom radu naše djelatnice imaju najviše „izazova“ kako bi upravo kroz praktičan rad i roditelji i terapeuti dobili savjete i ideje od voditeljice edukacije, a zadnjeg vikenda održana je jednodnevna radionica s 20ak roditelja djece članova Udruge.Radionica s roditeljima osmišljena je na način zajedničkog osvještavanja o važnosti planiranja terapijskog procesa i identificiranja područja koja je potrebno uključiti u rad s njihovom djecom

Cilj ovog druženja bio je da terapeuti njihove djece, ali i sami roditelji, uvide važnost i način postavljanja terapijskih ciljeva, kako lakše pristupiti roditelju i objasniti mu rad, zašto je važno raditi s djetetom i što ćemo time postići. Motivirati roditelja na suradnju i zajednički postavljati ciljeve.

terapijski ciljevi

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

We have 106 guests and no members online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok