Radionica za roditelje

Od mjeseca studenog prošle godine do ovog vikenda 25. i 27.siječnja 2019. održano je 6 cjelodnevnih radionica u sklopu edukacije Ruksak vještina koja je financirana je kroz trogodišnji program Jednake mogućnosti – a ne ograničenja kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - Trogodišnji program – socijalna skrb 2017.-2020.“ PODRUČJE II - problemi i zadovoljavanje potreba OSI PRIORITET Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika AKTIVNOSTI A. Usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s TUR.

Ruksak vještina naziv je praktične radionice razvijanja terapeutskih vještina kroz okupacijski usmjerenu praksu s ciljem razvijanja kompetencija, evaluacije okupacijskog funkcioniranja (provedbe procjena i njihove interpretacije), planiranja tretmana na temelju rezultata evaluacije, pisanje ciljeva i mišljenja.

Mentor, supervizor i voditeljica radionice je Saša Radić, pedijatrijska radna terapeutkinja koja radi s djecom s različitim okupacijskim izazovima i njihovim obiteljima. Trenutno je na magistarskom studiju radne terapije na University of Salford Manchester, United Kingdom, certificirana je za provedbu Ayres senzoričke integracije te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) od strane The University os Southern California Division of Occupational Scienc and Therapy i WPS_Western Psychological Services, certificirana za provedbu MAES pristupa-Movement Analysis & Education Strategies, završila je edukaciju iz terapije hranjenja, tretmana iritabilnih beba, ergonomske prilagodbe prostora, alternativnih i augmetativnih oblika komunikacije.

saša

Edukacija je namjenjena stručnom timu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (radnim i senzornim terapeutima) koji su kroz 3 vikend edukacije u trajanju po 2 dana stekli i usavršili dodatna znanja u slijedećim radnim izazovima: postupak od prikaza slučaja do planiranja radnoterapijskog procesa, profesionalni razvoj kroz postavljanje ciljeva i plana te prikaz slučaja kroz postavljanje ciljeva i plana radnoterapijskog intervencije.

ruksak 1

Na prijedlog djelatnica UOSI SMŽ pozvana su tijekom prva 2 vikenda na edukaciju 3 roditelja i djeteta s kojima u terapijskom radu naše djelatnice imaju najviše „izazova“ kako bi upravo kroz praktičan rad i roditelji i terapeuti dobili savjete i ideje od voditeljice edukacije, a zadnjeg vikenda održana je jednodnevna radionica s 20ak roditelja djece članova Udruge.Radionica s roditeljima osmišljena je na način zajedničkog osvještavanja o važnosti planiranja terapijskog procesa i identificiranja područja koja je potrebno uključiti u rad s njihovom djecom

Cilj ovog druženja bio je da terapeuti njihove djece, ali i sami roditelji, uvide važnost i način postavljanja terapijskih ciljeva, kako lakše pristupiti roditelju i objasniti mu rad, zašto je važno raditi s djetetom i što ćemo time postići. Motivirati roditelja na suradnju i zajednički postavljati ciljeve.

terapijski ciljevi

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 59 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam