Donacija Plasting ortopedije

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u 2018. godini odobrena je jednokratna financijska podrška Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu 40.000,00 kn. Većina iznosa projekta kojeg je Udruga nazvala „Za bolje sutra“, a provodi se do ožujka 2019. godine, namijenjena je kupnji opreme za terapijski rad s djecom s teškoćama u razvoju u rehabilitacijskim prostorima Male kuće u Petrinji i Sobe čuda u Sisku.
Jedna od najvećih investicija projekta bila je kupnja terapijskih stolica u iznosu od 17.850,00 kn za provođenje individualnog rada s djecom i mladima s TUR u 3 kabineta radne terapije, koje na tjednoj bazi pohađa 90 djece iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije.

Prigodom dostave kupljenih stolica, od kojih se jedna nalazi u kabinetu radne terapije u Sobi čuda u Sisku, a drugu će terapeuti u Maloj kući koristiti naizmjenično u 2 kabineta, Katica Palavra iz tvrtke Plasting ortopedija bila je impresionirana radom udruge te je u utorak, 22 siječnja direktorici Udruge Aleksandri Milković uručila u Zagrebu još jednu terapijsku stolicu kojom smo tako opremili sva 3 kabineta. Vrijednost donacije je blizu 9.000,00 kn.
U sklopu ove financijske podrške UOSI SMŽ je kupila i didaktičku opremu koju izrađuju zaposlene osobe s invaliditetom u prijateljskoj udruzi iz Metkovića, Hiper edukacijske kartice, te će se do mjeseca ožujka postaviti i vanjski video nadzor prostora Sobe čuda u Sisku.
Obzirom da UOSI SMŽ očekuje ulazak u mrežu pružatelja socijalnih usluga od strane istog ministarstva, u sklopu projekta financirana je i edukacija zaposlenih i jačanje same Udruge u podizanju standarda kvalitete, a mentorsku podršku kroz edukaciju pod nazivom Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva OK 2015 provoditi će udruga SMART.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 66 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam