Donacija Plasting ortopedije

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u 2018. godini odobrena je jednokratna financijska podrška Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu 40.000,00 kn. Većina iznosa projekta kojeg je Udruga nazvala „Za bolje sutra“, a provodi se do ožujka 2019. godine, namijenjena je kupnji opreme za terapijski rad s djecom s teškoćama u razvoju u rehabilitacijskim prostorima Male kuće u Petrinji i Sobe čuda u Sisku.
Jedna od najvećih investicija projekta bila je kupnja terapijskih stolica u iznosu od 17.850,00 kn za provođenje individualnog rada s djecom i mladima s TUR u 3 kabineta radne terapije, koje na tjednoj bazi pohađa 90 djece iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije.

Prigodom dostave kupljenih stolica, od kojih se jedna nalazi u kabinetu radne terapije u Sobi čuda u Sisku, a drugu će terapeuti u Maloj kući koristiti naizmjenično u 2 kabineta, Katica Palavra iz tvrtke Plasting ortopedija bila je impresionirana radom udruge te je u utorak, 22 siječnja direktorici Udruge Aleksandri Milković uručila u Zagrebu još jednu terapijsku stolicu kojom smo tako opremili sva 3 kabineta. Vrijednost donacije je blizu 9.000,00 kn.
U sklopu ove financijske podrške UOSI SMŽ je kupila i didaktičku opremu koju izrađuju zaposlene osobe s invaliditetom u prijateljskoj udruzi iz Metkovića, Hiper edukacijske kartice, te će se do mjeseca ožujka postaviti i vanjski video nadzor prostora Sobe čuda u Sisku.
Obzirom da UOSI SMŽ očekuje ulazak u mrežu pružatelja socijalnih usluga od strane istog ministarstva, u sklopu projekta financirana je i edukacija zaposlenih i jačanje same Udruge u podizanju standarda kvalitete, a mentorsku podršku kroz edukaciju pod nazivom Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva OK 2015 provoditi će udruga SMART.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

We have 115 guests and no members online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok