Edukacija "Ruksak vještina"

Udruga osoba s invaliditetom počela je s nizom praktičnih radionica pod nazivom Ruksak vještina. Radi se o radionici razvijanja terapeutskih vještina kroz okupacijski usmjerenu praksu s ciljem razvijanja kompetencija, evaluacije okupacijskog funkcioniranja (provedbe procjena i njihove interpretacije), planiranja tretmana na temelju rezultata evaluacije, pisanje ciljeva i mišljenja.

 SRwwww 640x300

Edukacija stručnog tima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodit će se 3 vikenda (subota i nedjelja) u Sobi čuda u Sisku i u Maloj kući u Petrinji, a financirana je kroz trogodišnji program Jednake mogućnosti – a ne ograničenja kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – Trogodišnji program – socijalna skrb 2017.-2020.“ PODRUČJE II – problemi i zadovoljavanje potreba OSI PRIORITET Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika AKTIVNOSTI A.

Usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s TUR

Mentor, supervizor i voditeljica radionice je Saša Radić, pedijatrijska radna terapeutkinja koja radi s djecom s različitim okupacijskim izazovima i njihovim obiteljima. Trenutno je na magistarskom studiju radne terapije na University of Salford Manchester, United Kingdom, certificirana je za provedbu Ayres senzoričke integracije te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) od strane TheUniversity os Southern California Division of Occupational Sciencand Therapy i PS_Western Psychological Services, certificirana za provedbu MAES pristupa-Movement Analysis & Education Strategies, završila je edukaciju iz terapije hranjenja, tretmana iritabilnih beba, ergonomske prilagodbe prostora, alternativnih i augmentativnih oblika komunikacije…

SR1 2

Prvi vikend edukacije radne i senzorne terapeutkinje Udruge: Natali Klarić Pranić, Veronika Muža, Marta Križanić, Jasmina Šakinović i Luna Berendika prošle su teme kao što su postupak od prikaza slučaja do planiranja radnoterapijskog procesa, profesionalni razvoj kroz postavljanje ciljeva i plana te prikaz slučaja kroz postavljanje ciljeva i plana radnoterapijskog intervencije.

Na prijedlog djelatnica UOSI SMŽ pozvana su na edukaciju 3 roditelja i djeteta s kojima u terapijskom radu djelatnice imaju najviše „izazova“ kako bi upravo kroz praktičan rad i roditelji i terapeuti dobili savjete i ideje od voditeljice edukacije.

Slijedeća vikend edukativna druženja planirana su za studeni 2018. i siječanj 2019. godine, a ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj zaposlenika jedna je od prioritetnih odrednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije – naglasila je Aleksandra Milković, voditeljica trogodišnjeg programa.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

Imamo 29 gostiju i nema članova online

Koristimo kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda stranica.
Više informacija Prihvaćam