Edukacija "Ruksak vještina"

Udruga osoba s invaliditetom počela je s nizom praktičnih radionica pod nazivom Ruksak vještina. Radi se o radionici razvijanja terapeutskih vještina kroz okupacijski usmjerenu praksu s ciljem razvijanja kompetencija, evaluacije okupacijskog funkcioniranja (provedbe procjena i njihove interpretacije), planiranja tretmana na temelju rezultata evaluacije, pisanje ciljeva i mišljenja.

 SRwwww 640x300

Edukacija stručnog tima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodit će se 3 vikenda (subota i nedjelja) u Sobi čuda u Sisku i u Maloj kući u Petrinji, a financirana je kroz trogodišnji program Jednake mogućnosti – a ne ograničenja kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – Trogodišnji program – socijalna skrb 2017.-2020.“ PODRUČJE II – problemi i zadovoljavanje potreba OSI PRIORITET Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika AKTIVNOSTI A.

Usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s TUR

Mentor, supervizor i voditeljica radionice je Saša Radić, pedijatrijska radna terapeutkinja koja radi s djecom s različitim okupacijskim izazovima i njihovim obiteljima. Trenutno je na magistarskom studiju radne terapije na University of Salford Manchester, United Kingdom, certificirana je za provedbu Ayres senzoričke integracije te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) od strane TheUniversity os Southern California Division of Occupational Sciencand Therapy i PS_Western Psychological Services, certificirana za provedbu MAES pristupa-Movement Analysis & Education Strategies, završila je edukaciju iz terapije hranjenja, tretmana iritabilnih beba, ergonomske prilagodbe prostora, alternativnih i augmentativnih oblika komunikacije…

SR1 2

Prvi vikend edukacije radne i senzorne terapeutkinje Udruge: Natali Klarić Pranić, Veronika Muža, Marta Križanić, Jasmina Šakinović i Luna Berendika prošle su teme kao što su postupak od prikaza slučaja do planiranja radnoterapijskog procesa, profesionalni razvoj kroz postavljanje ciljeva i plana te prikaz slučaja kroz postavljanje ciljeva i plana radnoterapijskog intervencije.

Na prijedlog djelatnica UOSI SMŽ pozvana su na edukaciju 3 roditelja i djeteta s kojima u terapijskom radu djelatnice imaju najviše „izazova“ kako bi upravo kroz praktičan rad i roditelji i terapeuti dobili savjete i ideje od voditeljice edukacije.

Slijedeća vikend edukativna druženja planirana su za studeni 2018. i siječanj 2019. godine, a ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj zaposlenika jedna je od prioritetnih odrednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije – naglasila je Aleksandra Milković, voditeljica trogodišnjeg programa.

Volontiraj u udruzi

Pozivamo vas da svojim znanjem i vještinama sudjelujete u volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom. Možete nam se javiti na mail ili telefon, a lako ćete nas pronaći u Maloj kući.

Institucionalna podrška

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tko je online?

We have 137 guests and no members online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok