Gradske tvrtke pomažu uspostavu Inkluzivne farme

Proteklih godinu dana Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, osim što provodi EU projekt „Inkluzivna farma-temelj samostalnog života“, u Hrastovici radi intenzivno i na uspostavi druge infrastrukture u cilju održivosti projekta kroz uspostavu poludnevnog boravka. Uz donatore iz Hrvatske i Njemačke u samo godinu dana izgrađena je zgrada koja bi trebala biti dovoljna za svakodnevni boravak 15 mladih osoba s invaliditetom.

centar prije i danas

Nakon nedavno održanog radnog sastanka na farmi s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes te direktorima tvrtki Privreda i Komunalac Željkom Softićem i Željkom Tonkovićem dogovorena je tehnička i logistička pomoć gradskih tvrtki u rješavanju najhitnijih problema vezanih za siguran svakodnevni boravak na farmi u Hrastovici.

krčenje

Djelatnici Komunalca Petrinje nekoliko su dana tijekom veljače i ožujka intenzivno radili na krčenju raslinja prema susjedima kako bi olakšali održavanje zelene površine i samim tim dobrosusjedskih odnosa. U koordinaciji Komunalca s Elektrom-izdvojenim pogonom Petrinja i poduzetnikom Ivom Miloševićem postavljena su rasvjetna tijela na 3 stupa na farmi te je poboljšana vidljivost noću obzirom da Udruga osigurava imovinu postavljenim videonadzorom.

rasvjeta prije i danas

Djelatnici Privrede izravnali su teren radi lakše buduće košnje te osigurali primjereniju šahtu gdje se nalazi priključak na vodovodnu mrežu obzirom da je postojeća bila ugroza za posjetitelje farme.

šahta prije i danas

privreda

Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama i uz potporu Grada riješiti i problem odvodnje oborinskih voda te krčenje ostatka zaraslog raslinja, a samim tim i prohodnost kanala za odvodnju koji se proteže iza susjedskih kuća i same površine farme.

275360586 710983696567813 5442906066170900801 n

Obzirom na veliku površinu (preko 2 hektara) za Udrugu je gotovo nedostižan trošak postavljanja ograde oko cijelog područja farme (radovi su procijenjeni na iznos od preko 500.000,00 kn) te bi bili i u tom smjeru zahvalni potencijalnim budućim donatorima.

 ograda

Koristimo priliku zahvaliti svima, a posebno tvrtki Komunalac koja nam je ustupila ovo zemljište za razvoj ovako lijepe priče i projekta Inkluzivne farme u Hrastovici.